Cég profil

 

 

A Supertech Kft. 1991-ben alakult. Eredetileg német-magyar vegyes vállalatként, a nürnbergi anyacéggel szoros együttműködésben dolgoztunk. A tulajdonosi szerkezet és ezzel együtt a külfőldi kapcsolat rendszerünk később megváltozott.

 

1996-ban nyitottuk meg és azóta folyamatosan működtetjük svájci képviseletünket Wetzikonban (Zürich mellett).

 

2012 évben alapítottuk meg angol cégünket: Supertech Instruments UK Limited. Company Registration Number: 07987200 England & Wales.

 

A Supertech Kft. a gazdaság különböző területein fejti ki tevékenységét. Az egyes ágazatok működését magasan képzett vezetők irányítják. Összes gazdasági tevékenységeink közös jellemzője a magas szintű technológiák használata az európai normákban megszabott követelményeknek megfelelően. Tevékenységeink rövid összefoglalása (időrendi sorrendben):

 

Elektronikai ágazatunk a Supertech Kft. legerősebb szakmai pillére már 1991 óta. Legfontosabb szakterületünk: speciális elektronikus mérőkészülékek és számítógép vezérlésű mérésadatgyűjtő berendezések tervezése és gyártása, főként orvosi és elektrofiziológiai alkalmazásra. E témakörben sok színvonalas referencia rendszerrel, és több mint 200, nemzetközi folyóiratban megjelent publikációval rendelkezünk (munkatársaink együttesen). Fejlesztő tevékenységünk során általában nem megbízottként, hanem társszerzőként dolgozunk együtt az orvosi terület szakértőivel. A két fő témakör, amelyekben különösen nagy aktivitást fejtünk ki:

 

A) Speciális erősítők és analóg jelfeldolgozó készülékek tervezése és prototípusszintű kivitelezése elektromosan detektálható biológiai jelek feldolgozására. Fő érdeklődési területünk e témában a mikroelektródos erősítők fejlesztése a központi idegrendszerben végzett extra- és intracelluláris elvezetési kísérletekhez.

 

B) Intelligens, programozható, PC-alapú komplett mérésadatgyűjtő rendszerek fejlesztése kutatási, orvosi, és ipari alkalmazási területeken. A komplett mérőrendszerek fejlesztését különösen hatékonyan tudjuk elvégezni, mert az elektronikai és hardware fejlesztési munkákon, mint alapvető területeinken felül, jól felszerelt saját forgácsoló és mechanikai fejlesztő műhellyel, és jelentős mérésadatgyűjtési fejlesztési gyakorlattal (és referenciákkal) rendelkezünk.

 

1996. évben kezdtük meg az aktív pneumatikus felfüggesztésű rezgésmentes asztalok gyártását. A magyar piacon egyedüli gyártóként, piacvezető szerepet értünk el. Kereskedő cégek forgalmazzák ugyan más gyártók rezgésmentes asztalait Magyarországon, de együttes piaci részesedésük is kisebb, mint a Supertech Kft. forgalma egyedül. A teljes magyar piac vezető pozícióból történő kiszolgálása mindazonáltal a gyártási kapacitásunknak csupán kb. 5 %-át veszi igénybe. Rezgésmentes asztalaink döntő többségét (95%-át), évente kb. 150 darabot, a teljes Európai Unió területére, külföldi megrendelésekre gyártjuk.

 

1999. évben precíziós finommechanikai fejlesztő és szerszám készítő műhelyünk is megkezdte működését. Ebben a műhelyben folyamatosan saját kísérleti fejlesztéseinkkel foglalkozunk, illetve számos megbízásos fejlesztő munkát végeztünk már el.

 

Lakatos műhelyünkben egyedi kivitelű és kis szériás acélszerkezetek gyártása folyik főként ipari és kutatóintézeti ügyfelek számára. Az egyedi szerkezetek statikai és technológiai tervezésével erre specializálódott mérnök kollégáink foglalkoznak.

 

2006. évben bevezettük az MSZ EN ISO 9001:2001 minőségirányítási rendszert. A tanúsító okiratot 2006. május 29-én kaptuk meg. A tanúsítvány jegyzékszáma: MPOF 010220006. Tanúsító intézmény: MAPOSZ, EOQ Registration No: HU05A-184. EOQ Auditor: Os Frontale, EOQ Registration No: HU05A-182.

 

A Supertech Kft. által gyártott termékek túlnyomó többségét (kb. 90 százalékát) külföldön értékesítjük. Az árbevételünk döntő hányada exportból származik.

 

A fontosabb partnereinket és referenciáinkat felsoroló lista az angol nyelvű weboldalunkon található.

 

 

Dr. Niedetzky Csaba Ph.D

    okl. villamosmérnök

           cégvezető